Užijte si mateřství v klidu a pohodě

Stala jste se maminkou? Přinesla jste si domů nádherný voňavý uzlíček a těšíte se na to, jak si budete užívat společné chvíle v klidu a v pohodě? To je určitě přání každé maminky.

Jenže dny běží a počáteční nadšení střídá únava a nevyspání? Jste vystresovaná z toho, že váš drobeček pláče a vy nevíte, jestli ho bolí bříško, má hlad nebo chce jen pohoupat ve vaší náruči?

Zmítáte se někde mezi euforií a depresí?

Tak dobře to znám.

Včera to bylo 15 let, kdy jsem se poprvé stala maminkou. Moje očekávání však byla na míle vzdálena realitě.

Záviděla jsem maminkám, které si užívají mateřství v klidu a v pohodě.

Trvalo mi celých osm let, než jsem se cítila být připravena, mít ještě jedno dítě. Před skoro sedmi lety se narodil syn. Zážitky z porodu a období několika měsíců po se vůbec nedaly spolu srovnávat.

V mezidobí jsem „potkala“ Bachovy květové esence, díky nimž jsem si spoustu věcí s tímto spojených, zpracovala. Zamilovala jsem si je natolik, že jsem se začala vzdělávat, a dnes ukazuji i maminkám, jak se pomocí jejich jemného působení zharmonizovat a svou roli maminky si užít a ne přežít.

Bachovy esence jsou čistě přírodní a mohou je bez obav užívat těhotné i kojící ženy, i děti. Esence se užívají ve formě kapek.

Bachův systém obsahuje celkem 39 esencí – 37 esencí z rostlin a stromů, 1 esence je skalní voda a 1 esence je jako jediná namíchaná – Krizová esence k celkovému zklidnění.

Esence, které mohou pomoci zvládnout novou roli maminky:

Vlašský ořech – pomáhá přijmout změnu, i změnu těla

Oliva – pomáhá při únavě a podporuje regeneraci

Chmerek roční – pomáhá se stabilizací nálad

Jilm – pomáhá při přetížení a starostech, ztrátě odvahy a víry

Červený kaštan – pomáhá při velkém strachu o miminko

Voda ze skalních pramenů – pomáhá uvolnit se a příručky brát pouze jako podporu

Krizová esence – pomáhá se zklidněním

Dodnes jsem za ně vděčná. Díky nim jsem mohla poznat, jaké to je, užívat si mateřství. Sice až to druhé, ale vy si můžete v klidu a pohodě užít už to první.  Netrapte se zbytečně jako já před lety.

Tím, že se esence mohou užívat i v těhotenství, se může maminka připravit i na porod a zpracovat si s jejich pomocí případné strachy nebo obavy z toho, jak to všechno zvládne.

Nastávající a čerstvé maminky z řad mých klientek mají s Bachovými esencemi velmi dobré zkušenosti a opakovaně se vrací.

Mám velkou radost, že se vracíme k tomu, co nám nabízí příroda ze svého bohatství.

Ráda vám budu průvodcem Bachovými esencemi. Pomohu vybrat vhodné esence přímo pro vás. Napište mi na e-mail michaela@michaelaholinska.cz

Michaela Holinská
Mou vášní jsou květové esence. Ukazuji lidem, jak pomocí jejich jemného působení zharmonizovat svou mysl a žít tak spokojený a naplněný život. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře